Architect voor vernieuwing in HR

Borrelen in een heel ander daglicht

Bij borrelen dacht ik vroeger altijd aan de vrijdagmiddag. Met collega’s het weekend inluiden met een ‘borrel’. Of aan ideeën laten ‘borrelen’ en pruttelen, zoals mijn collega Rian dat altijd zegt na een brainstorm of bespreking.

Sinds de afgelopen 7 maanden weet ik beter. Bij mijn opdrachtgever Van der Velden heeft borrelen namelijk een heel andere betekenis. In de riooltechniek is ‘borrelen’ een waarschuwing voor een aankomende verstopping en dat is niet best. Borrelende geluiden betekenen dat het riool bijna is dichtgeslibd en dan is er werk aan de winkel!

Een leven lang leren en ontwikkelen

Dit en nog veel meer heb ik geleerd. Met veel plezier heb ik bij Van der Velden Riooltechniek gewerkt aan de Academy. Daar ben ik bezig geweest met een warm welkom voor nieuwe collega’s, met vormgeving van het leerhuis, hoe leren mensen in verschillende functies, waar vinden we geschikt lesmateriaal en wat is het gewenste leerrendement voor de deelnemers. Ook de onboarding van nieuwe medewerkers kwam aan bod; welke kennis bied je wanneer en in welke vorm aan?

Dank je wel Raquel van Gorp, Jeroen van der Velden Jonkers, Walter van der Velden Jonkers voor deze kans. Ik ben trots dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan jullie mooie bedrijf met grote ambities op het gebied van rioolservice, renovatie en duurzaamheid. En wat een geluk had ik, dat ik deze opdracht kreeg via Zoomin-HR. Als organisatieadviseurs waren Robin Kouwenberg en Vincent Cornelissen voortdurend standby voor strategisch advies en recruitment oplossingen.

Met mijn opvolgster heb ik veel gebrainstormd en geborreld over visie op ontwikkelen, opleiden en de leercultuur die daarbij hoort. Bedankt Rian van der Schoot voor de prettige samenwerking. Ik ben veel wijzer geworden. Mijn kennis over een Leven Lang Ontwikkelen, de moderne opleidingsvisie, de rol van de Leermeester en eigentijdse leermethoden is dankzij jou weer helemaal up-to-date.

De vraag achter de vraag

Samen gingen we op zoek naar de vraag achter de vraag. Wat heeft de organisatie echt nodig? Door te luisteren en vragen te stellen, brachten we de strategische leerbehoefte in beeld. De opleidingsstrategie wordt nu verder vertaald naar daadwerkelijk doen, om zo de beoogde doelstellingen te realiseren.

De huidige, digitale mogelijkheden maken het een stuk eenvoudiger om de opleidingsstrategie naar de praktijk te brengen. Zo kun je de voortgang monitoren en -indien nodig- tijdig bijsturen en de registratie van deelnemers automatiseren. Als Learning Management Systeem is voor Van der Velden de pilot met het WELDER platform ingezet. Een online leerplatform dat medewerkers bindt en boeit, dat onboarding leuk maakt. En waarmee je snel en  eenvoudig kennis, ideeën en successen met elkaar kun delen.

Slim voorsorteren

Wil jij ook weten hoe je ook slim voorsorteert op een modern Leerhuis? Hoe je er voor zorgt dat mensen bij je willen werken én blijven? 

Download het gratis whitepaper en ontdek de 7 gouden regels voor aantrekkelijk werkgeverschap en een lerende cultuur.