Architect voor vernieuwing in HR

Samen werken aan
impact volle organisaties

Met impactvolle HR wil ik werkgevers helpen om het verschil te maken. Door vanuit bezieling samen te werken aan betekenisvolle organisaties. Door met elkaar en vanuit vertrouwen ambities te realiseren.

Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen en wat mij ‘bezielt’?
Plan dan nu een afspraak in mijn agenda in!

Plan nu een vrijblijvend strategiegesprek in

Over Marlies Schillings

Hoe anderen Marlies Schillings kort beschrijven: heeft hart voor de zaak én voor mensen, schept vertrouwen en zorgt voor balans.

Met haar jarenlange ervaring als HR manager wil Marlies vanuit bezieling samen werken aan impactvolle organisaties. Door met elkaar en vanuit vertrouwen ambities waar te maken. High Impact HR is een architect voor toekomstbestendige HR.

Toekomstbestendige HR

Interim HR business partner Tilburg

Grote veranderingen

Niet alleen de Wereld van Werk is veranderd, ook mijn wereld is drastisch veranderd. En dat is goed. Medio 2023 wordt na een rijk en lang dienstverband (1995-2023) bij Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling duidelijk: ik ga starten als zelfstandig ondernemer! 

Dat is inspirerend en voelt als een onverwachte toegift aan einde van mijn carrière. Want ik werk met plezier en heb passie voor HR, ben er nog lang niet klaar mee. Vanaf augustus 2023 ben ik trotse eigenaar van high-impact HR. Aangenaam!

Verschilmaker met hart en ziel voor HR

Ik voel dat ik iets te doen heb en voorzie veel kansen voor HR als motor voor succes. Na 28 jaar sluit ik het Van Wanrooij hoofdstuk af en ga ik mijn kennis, ervaring én persoonlijkheid inzetten voor de markt. Als ondernemer. 

Met impactvolle HR wil ik werkgevers helpen om het verschil te maken. Door vanuit bezieling samen te werken aan betekenisvolle organisaties. Door met elkaar en vanuit vertrouwen ambities te realiseren. Volledig zijn en doen wie je bent, HR in optima forma.

High-impact-HR-presentatie

Architect voor regie en vernieuwing

Ik ben creatief en vasthoudend, zie altijd mogelijkheden om in kleine stappen voorwaarts te gaan. De status quo kan altijd beter. Sterker nog, als je het niet beter maakt wordt het automatisch slechter.

Stilstand is achteruitgang. Zo is mijn doel om op mijn leeftijd méér te bewegen in plaats van minder! Het lijf heeft meer onderhoud, vandaar. 😊

Veranderen vraagt om visie, samenhang en samenwerking, om wilskracht, discipline en doorzettingsvermogen; niet erg eenvoudig. Het plan hoeft daarom geen rigide blauwdruk te zijn. Continu iets verbeteren op kleine schaal is wel zo effectief: kleine, toenemende veranderingen in de goede richting.

Dan moet je die richting wel helder hebben. Daarvoor maak je, net als een architect, een bestemmingsplan op hoofdlijnen.

Plan nu geheel vrijblijvend een strategiegesprek in!

Structuur levert overzicht op

Voor veel trajecten schets ik eerst de stip op de horizon en het pad ernaar toe. In een plaatje. Dit is altijd handig, en nodig als de zaak lijkt vast te lopen. Ik maak dus een bestemmingsplan: een mindmap, schema, roadmap, visuele planning of scenario template op papier. Het maakte mijn collega’s bij Van Wanrooij af en toe gek, alweer een plaatje?! Tja, ik ben nou eenmaal een structuur freak.

Toch helpt het enorm: het geeft overzicht, betrokkenheid en helpt gedachten te ordenen. Je overziet de brei aan informatie (chaos) beter. Daardoor kun je vrijer denken en richting kiezen vanuit een stevige basis. Het is zo gek nog niet, een schema, roadmap of routekaart als vertrekpunt.

Daarna gaan we aan de slag met het plan en een open blik; waar nodig improviseren en bijstellen onderweg. Doel is de blauwe stip op de horizon. Hoe we daar komen is minder interessant: scrum, lean of agile, als we maar flexibel zijn en koersen naar het voorgenomen doel.

Marlies-Schilling-High-impact-HR

Kennis van mensen

Recruitment levert niet alleen sollicitanten met 5 poten op. Bij mij is niet iedereen een “toppertje”, maar ik zie de potentie van mensen. Ook als er sprake is van kwetsbaarheden of bijzondere mogelijkheden zoals bij een schaars profiel of high-potential. Ik kijk door cv, kleur, achtergrond en intro-/extravert heen, naar de toegevoegde waarde van de mens voor het Team; omdat ik graag diversiteit breng. Dat maakt teams sterker.

Soms is het zaak de arbeid anders in te richten, zodat het werk toch klaar komt en je met andere (of minder) mensen toe kunt. Dat maakt bedrijven aantrekkelijk als inclusieve en moderne werkgever. ChatGTP, AI of Robot@work, het is mij om het even als we standaardtaken slim kunnen automatiseren.

Energieke persoonlijkheid

Mijn deur staat altijd open, ik denk graag met je mee en ben toegankelijk. Mijn werkstijl is pittig, enthousiast en gedreven; ik ben resultaatgericht met flair en een lach. Collega’s typeren mij als een energieke aanvoerder van de HR-agenda, die gaat voor impact op de lange termijn. Mijn kracht ligt in ontwikkelen van een sterk HR-team, als aanjager voor een stabiele personeelsbezetting, waardoor de slagkracht van de organisatie verbetert.

Teams aansturen en inspireren doe ik niet vanaf het podium; ik sta er midden in en ben ‘partner in crime’. We steken samen de handen uit de mouwen, want mensen die leren, groeien sneller. Ik weet de juiste snaar te raken, heb een scherpe, frisse blik en luister vooral tussen de regels door.

Ik sta mijn mannetje; ben er, juist als er narigheid is of als anderen het te druk hebben. Samen de rijen sluiten, en samen doorzetten, want HR is teamwerk.

De lat ligt hoog voor HR; dus zorg ik dat ik goed in mijn vel zit.
Ik werk actief aan mijn vitaliteit, effe stretchen, doe jij met me mee?

Plan nu geheel vrijblijvend een strategiegesprek in!

Wat anderen over Marlies zeggen