Architect voor vernieuwing in HR

Het helemaal anders doen

Flashback naar 1995. Mijn eerste baan in de bouw. Zonder enige technische ervaring solliciteerde ik bij bouwbedrijf Van Wanrooij in Geffen. Ik twijfelde sterk of ik wel in het bouwplaatje zou passen. Toch was het direct raak. Juist omdat ik anders ben, kreeg ik de job.

Andere kwaliteiten

Als buitenbeentje met een rebelse inslag ging ik aan de slag bij het bouwbedrijf. Als vrouw in een mannenwereld. Met mijn charme tussen de ruwe kerels uit de bouw. Met een afgeronde studie Frans in een technische wereld. Een buitenstaander in een hecht familiebedrijf.

Ook het werk was anders. Een van mijn eerste klussen was het rondbrengen van de kerstpakketten met de directieauto van Wim van Wanrooij . Ik zie de mannen nog lachen toen ik die luxe wagen niet aan de praat kreeg. Vrolijke jongens hoor, daar bij Van Wanrooij.

Andere blik

Anders kijken houdt me fris en scherp. Het geeft nieuwe inzichten en perspectief. Zo vind ik makkelijk aansluiting bij verschillende culturen. Met een andere blik heb ik veel geleerd van de bouwwereld, het intellectuele milieu, het commerciële werkveld, de Surinaamse cultuur, maar vooral van mensen

Anders en toch helemaal thuis

Na een loopbaan van 28 rijke en afwisselende jaren bij Van Wanrooij, voel ik me inmiddels enorm “thuis” in de bouw. Ik heb genoten van de mensen. Van de recht-door-zee-mentaliteit, de ongezouten bouwhumor, de wilde verhalen en af en toe een stoute actie. Altijd met een warm hart en soms een tikkeltje ondeugend. Het past bij het rebelse in mij.

Dank je wel, John, Clemie en Joris, en alle lieve oud-collega’s 🙏, dat ik al die jaren mijn passie voor het vak mocht inzetten. Het stemt me dankbaar en trots.

Het anders doen

Na 28 jaar sluit ik het Van Wanrooij hoofdstuk af en ga ik mijn kennis, ervaring én persoonlijkheid inzetten voor de markt. Met impactvolle HR wil ik werkgevers helpen om het verschil te maken. Door vanuit bezieling samen te werken aan betekenisvolle organisaties. Door met elkaar en vanuit vertrouwen ambities te realiseren.

Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen en wat mij ‘bezielt’? Vanaf augustus heb ik tijd om er met je over door te praten, onder het genot van een kop koffie of thee bijvoorbeeld.

Marlies-Schillings-High-impact-HR-Rosmalen

Toekomstbestendige HR